top of page

Pelt 4 U is onstaan uit een groepje van 4 recreatiekoks die in hun vrije tijd graag van alles organiseren wat met koken te maken heeft. 

 

In 2014 stopten ze met de lessen op woensdagavond; na 4 jaar (8 cycli van een half jaar, telkens met een thema) vonden ze het tijd voor iets anders. Sommigen van hun gingen zwemmen op woensdagavond, anderen begonnen te lopen... want er kwam een avond in de week vrij voor andere hobby's.

 

In 2015 groeide de idee om met hun kookenergie iets te betekenen voor doelgroepen die ze anders niet bereikten. Koken voor het goede doel was de rode draad, dus daarna initiatieven zoeken waarvoor ze zouden koken.

 

Het eerste project vond plaats in november 2015 nl. een feestmaal organiseren voor de inwoners van Valkenhof Overpelt. Om dit project te kunnen bekostigen, werd een kienavond en een spaghettislag georganiseerd. Op deze manier konden ze de inwoners van Valkenhof een leuke Sinterklaasavond aanbieden, gevolgd door een feestmaal! De overschot van de opbrengsten werd geschonken aan de directie van Valkenhof, die er sport- en spelmateriaal mee aankochten.

 

In 2016 kwam er een nieuw initiatief op de proppen met een breakfast & swim een 2de initiatief in zwembad Dommelslag. De perfecte samenwerking tussen Dommelslag en Rest-eau-café resulteerde in een leuk samenwerkingsverband tot een ontbijt voor 120 personen, een aquafun-gedeelte onder leiding van Kim Geeroms en een 'muntjesslag' bij alle deelnemende handelaars van Overpelt en Neerpelt. Met  fierheid konden ze vzw Kietelt een leuke cheque overhandigen tijdens Music for Life!

2017 hebben ze voor de perscussiegroep van Sint Oda eurootjes  verzameld met een Kerstmutsenomloop en de verkoop van de 'Pelt4U-burger' op de Kerstmarkt in 't Pelterke.

2018 was het jaar van de Beers & Bites Quiz t.v.v. VOSP, een sportvereniging voor gehandicapten.

In 2020 zou in het kader van de fusie  Overpelt en Neerpelt de Peltse Faute Tennisontmoeting georganiseerd worden op de tennisterreinen van het Lindel (LRTC), Metallic en NTC. Echter Corona besliste hier anders over. Maar in 2022 staan ze er terug met de Faute Tennisontmoeting maar nu inclusief Padel. Deze ontmoeting wordt georganiseerd ten voordele van de Klimroos.

 

Inmiddels is het werkgroepje wat veranderd en bestaat nu uit  Dirk Geysen, Marc Sevens, Theo de Haas en Rudy Loos.

Indien je ons wil contacteren, kan dat via pelt4u@gmail.com, of telefonisch op het nummer 0474/268 618 (Rudy Loos) of 0473/440 836 (Dirk Geysen).

 

 

 

bottom of page